Voorlopig blijft de Self Assessment tool in gebruik. Vanwege de fusie met BOVAG kunt u het logo van FOCWA nog tegenkomen. Wij zullen u op de hoogte brengen bij veranderingen.
Het Self Assessment is een handige internettool voor schadeherstelbedrijven om te checken of (nog) aan de lidmaatschapseisen/certificering wordt voldaan.
Voor onderstaande vakgroepen/lidmaatschappen geldt een certificeringsverplichting en dient een Self Assessment te worden ingevuld:
- Autoschadeherstel categorie 1 (cosmetisch herstel) en categorie 2 (totaal herstel)
- Specialisme Autoruitherstel
- Specialisme Caravan & Camper Schadeherstel
Voordat u het Self Assessment kunt doorlopen vragen wij u een keuze te maken voor een van de bovenstaande lidmaatschappen. Let wel, kies alleen voor één categorie of alleen voor één of meer specialismen. Wanneer u categorie 2 kiest dan hoeft u categorie 1 niet aan te vinken. Meer uitleg hierover vindt u in CERTIFICEREN? KLIK HIER!
Met dit Self Assessment kunt u in 3 stappen uw bedrijf certificeren voor een lidmaatschap.
Stap1 - Maak hiernaast een account aan en doorloop het Self Assessment
Stap 2 - Nadat u het Self Assessment heeft ingevuld, kan BOVAG eventueel meekijken om hulp te bieden. Scoort u 90% of meer? Dan kunt u een afspraak plannen met een certificerende instantie Dekra 088 - 9683017 of Kiwa 088 - 9983084 voor een auditbezoek om uw bedrijf te controleren.
Stap 3 - Bij een positief resultaat ontvangt u het Schadeherstel Certificaat.
Beoordeling van de criteria vindt jaarlijks plaats waarbij om het jaar een audit bezoek door een certificerende instantie dient te worden uitgevoerd. U dient hiervoor zelf een afspraak te maken met Dekra of Kiwa. In het tussenliggende jaar beoordeelt BOVAG het Self Assessment door middel van een deskaudit.
Audits dienen telkens plaats te vinden rond de maand waarin het certificaat is uitgegeven. Voor elke her-audit dient u het Self Assessment te updaten en af te ronden waarna de vragenlijst klaar staat om (opnieuw) beoordeelt te worden.
Na een beoordeling komt er direct een nieuwe (lege) vragenlijst beschikbaar voor de volgende keer waarin u de antwoorden vd laatste keer kunt overnemen (historie) en alleen voor de wijzigingen nieuw bewijsmateriaal hoeft te uploaden. U kunt drie maanden voordat uw certificaat verloopt opnieuw certificeren zonder dat dit invloed heeft op de certificeringsdatum.
HERCERTIFICERING? KLIK HIER! voor een korte uitleg van de hercertificering.
Op dit moment is het in het bezit hebben een geldig certificaat Erkend Duurzaam en/of Duurzaam Repareren voldoende.
Bij de eerste keer certificeren kunt u het beste zo veel mogelijk bewijsmateriaal uploaden in het Self Assessment om te voorkomen dat de auditor tijdens de audit alle vragen ter plaatse moet controleren waardoor de audit langer kan gaan duren en extra kosten voor de audit in rekening kunnen worden gebracht.
Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op via 030 - 659 52 00.